maanantai 18. toukokuuta 2020

Etätehtävä 18.5.2020

Tänään saimme tehtäväksi tutkia erilaisia digitaalisia mainostustapoja.



Nykyään internetin kautta voidaan etsiä tietoa ajasta ja paikasta riippumattomalla tavalla. Näin tuotteen ominaisuudet, sen saamat arvostelut ja muiden asiakkaiden antamat arviot ovat muutaman swaippauksen tai klikkauksen päässä. Ja tiedon etsiminen yrityksestä/palvelusta on tehty mahdollisimman helppoa eri mainostapojen avulla. Erilaisia digitaalisia mainostapoja on esimerkiksi:

  • Yrityksen omat verkkosivut
  • Hakusanamainonta (Google Ads)
  • Display bannerimainonta
  • Sosiaalisen median mainonta (esim. Facebook, Instagram,You tube) 
  • Sähköpostimarkkinointi
Yrityksen omat verkkosivut 
Yrityksen on hyvä luoda palvelulleen verkkosivut missä olisi kaikki oleellinen tieto yrityksestä ja sen toiminnasta ja missä kuluttaja voi myös kysyä kysymyksiä jos hän ei johonkin saa vastaustaan.

Hakusana ja display mainonta 
Googlessa voidaan mainostaa joko hakuverkostossa tai display-verkostossa.Hakuverkoston mainokset ovat niitä perinteisiä tekstimainoksia, joita näkee, kun Googlesta etsii tietoa jollain tietyllä hakusanalla. Mainoksen tunnistaa sen vieressä olevasta ”mainos” tekstistä.
Sosiaalisen median mainonta 
Sosiaalisessa mediassa voit mainostaa esimerkiksi alennuksien avulla esimerkiksi jos ihminen selaa vaikka Instagramia ja hänelle tulee mainos esimerkiksi jonkun vaatekaupan alennuksista hän painaa mainosta ja menee yrityksen omille verkkosivuille ja saattaa ostaa sieltä jotain. 
Sähköposti markkinointi
Sähköposti markkinointi on aikalailla sama kuin sosiaalisen median mainonta, mutta saat etuja sähköpostiisi joita muut eivät välttämättä saa. Tämä myös edellyttää sen että olet antanut sähköpostisi yritykselle.
Oma mielipiteeni 
Oma suosikkini näistä on sosiaalisen mediaan mainonta, koska nykypäivänä melkein kaikkien ihmisten arkipäivään kuuluu sosiaalinen media. Esimerkiksi jos selaat esimerkiksi Instagramia jossa sinulle tulee mainos ja se alkaa kiinnostamaan sinua voit siitä suoraan klikata yrityksen omille verkkosivuille josta saat enemmän tietoa tuotteesta/palvelusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

etätehtävä 22.5.2020

tänään saimme tehtäväksi tutkia kevään ja kesän muotia Tällähetkellä on muodissa luonnolliset värit ja vaatteet. Mielestäni tämänhetkinen...